Pengalaman Berniaga Dengan Top Leaders Circle

Wednesday, October 28, 2015

Nak berkongsi pengalaman mentor Zaza sendiri, Salleha Roslan berniaga dengan Top Leaders Circle. Zaza memang kagum dengan kesungguhan dan komitmen yang mentor Zaza tunjukkan sehingga sekarang ni beliau dah berjaya mencapai beberapa impiannya selama ni. InsyaAllah soon, turn Zaza pula untuk jadi seperti beliau. 

Perkongsian ini diceritakan sendiri oleh beliau. Antaranya:


Dulu
Bekerja keluar pukul 6 pagi sampai rumah pukul 8 malam

Hujung bulan dapat gaji 80% habis bayar hutang. Hutang je tau, belum masuk belanja harian
Gaji naik setahun sekali. Itu pun alhamdulillah dah resign awal sebab sekarang ni dengar kata tak naik-naik dah.
10 tahun kerja takda saving. Yang bertambah hanya hutang keliling pinggang
Tak berani nak pasang impian sebab tau dengan income tak lebih RM3,000 apa lah yang Sal boleh buat.


Berniaga ni permulaan je tak best. Tapi mulakan aje la dari selamanya kita akan duduk di tempat yang sama. Nama pun berhijrah jadi kenalah sabar dan berkorban dulu sebelum dpat hasil yang best-best.


Sekarang

Seronok tau bila ada time freedom. Buat kerja ikut masa dan tempat yang kita sendiri boleh tentukan.
Tengah bulan bonus masuk direct dalam account ikut hasil kesungguhan kita. Buat extra, dapatlah extravaganza. Buat biasa-biasa income pun biasa-biasa je. Mean, gaji kita, kita yang tentukan sendiri nak berapa setiap bulan.
Setahun kerja dah boleh naik pangkat dan naik pangkat dan naik gaji. So, kepala pun tak pening lalat nak settle hutang piutang.
Dulu income RM3,000 sekarang alhamdulillah boleh cecah puluhan ratusan ribu.
Makin berani berimpian. Dan alhamdulillah satu persatu impian mula jadi kenyataan.


perubahan hidup berniaga



perubahan hidup berniaga


perubahan hidup berniaga

Dapat lihat perbezaan kehidupannya berubah 360 darjah. Masa bersama dengan anak-anak pun lebih banyak, dan seronok bila dapat melihat anak membesar di depan mata sendiri.


perubahan hidup berniaga


Sekiranya uoll berimpian nak jadi suri rumah bekerjaya, mulakan dari sekarang. Jangan tunggu waktu yang tepat untuk lakukan sesuatu sebab waktu takkan pernah tepat bagi mereka yang menunggu :)

Zaza

019-3075397

You Might Also Like

1 comments

Followers

Total Pageviews