“Zaza dah memang kurus dari dulu”
“Zaza memang jenis badan kecik”
Ini kadang-kadang statement orang kat Zaza bila mereka kata Zaza dari dulu sampai sekarang pun sama je. Huh, kadang-kadang Zaza rasa kecil hati lah jugak bila ada yang keluarkan statement macam ni. Bagi Zaza itu statement penyedap hati sendiri. 
Memang Zaza dari dulu sama je macam ni. Tapi…. Rasanya Zaza tak buat apa-apa kah untuk maintainkan berat dan saiz badan? Ada ke orang yang tak perlu buat apa-apa pun tapi memang badannya maintain walau 10 atau 20 tahun akan datang?
Pada Zaza mustahil la nak maintain badan kalau kita tak buat apa-apa. Kalau tanya pakar-pakar pun, dah tentu mereka kata kena diet untuk kekalkan berat badan dan buat senaman. Sebab itu pada Zaza statement yang mereka kata kat Zaza tu tak relevan langsung :p
Zaza pun bukanlah ahli magic ke apa, maintainkan badan tanpa perlu buat apa-apa. Dan lagi satu, tipulah kalau Zaza kata badan Zaza tak pernah naik. Badan Zaza pun pernah naik, cuma tak sempat nak naik banyak, sebab Zaza sentiasa pantau berat badan Zaza. Apa yang Zaza buat, Zaza memang jaga pemakanan dan pakai corset Premium Beautiful.  Dan sekarang ni lagilah senang sikit, sebab dah pakai corset Premium Beautiful. Pakai corset ni, sekurangnya Zaza tak perlu nak risau kalau tiba-tiba termakan banyak lebih dari biasa.
Anda yang ada masalah berat badan, pada Zaza kena displin tinggi. Tak perlulah nak keluarkan statement penyedap hati macam tu. Uoll pun boleh kurus kalau nak. Janganlah terlampau selesa dengan keadaan diri kita, bila badan dah naik baru time tu sibuk nak turunkan berat badan. Nasib baik ada cara mudah dengan pakai korset Premium Beautiful. Pakai corset ni pun, takdalah pakai terus kurus. Dia ada proses dia jugak. Uoll akan dapat rasa perubahan tu berperingkat-peringkat, sedikit demi sikit. Yang penting jangan give-up dan kena banyak bersabar. Kan ke bersabar tu separuh dari iman 😀
Betul kan apa Zaza cakap. Nak kekalkan lagi mudah dari nak kurangkan. So, kalau sekarang ni dah selesa dengan badan yang kurus, berat 45-50kg, jangan cepat puas hati. Lakukanlah sesuatu sebelum berat tu bertambah tanpa kita sedari. Sebab ada kes yang Zaza terima dari client, dulu berat 45kg je, sekarang tiba-tiba naik mencanak ke 70kg. 🙁
Ye, Zaza pakai corset untuk kekalkan badan Zaza. Nasib baik ada corset seperti Premium Beautiful. Zaza jenis susah nak displin bab makan, sebab tu sanggup displin pakai corset sebab ni cara yang paling senang nak kekalkan badan.
So, lepas ni janganlah ada lagi statement yang cakap, Zaza memang dah kurus, Zaza memang badan kecil. Kalau tak jaga pun, memang Zaza pun akan membesar dengan jayanya 😀
Share This