Gambaran masa depan kami dalam business..
Ada orang kata, saya tak suka buat bisnes sebab bila saya kaya, saya riak..

Suami saya tak kasi buat bisnes sebab nanti menunjuk-nunjuk.. 


Buat apa jadi kaya, nanti kite menyombong.. 

Paling teruk, saya tak suka nak jadi kaya, sebab saya dah sangat selesa hidup macam ni.. 
(walaupun memang sempit)..

Memang betul orang kata, nak berjaya ada seribu cara, tapi kalau taknak berjaya, pun ada seribu 

alasan..
Semua tu hanya alasan saja.. 

Lihat sendiri top sifu kami berdua ni.. Mereka berdua bertaraf multi-millionaire, dah diiktiraf sebagai 

no.1 Top Millionaire in Malaysia in network business tapi tetap humble saja..

Sebenarnya, kita jadi kaya dan berharta bukan untuk jadi riak.. Dan lebih baik hidup berharta dari 
hidup meminta-meminta..
Bak kata my sifu semalam.. 

Rasulullah juga bersabda, 

“Sebaik-baik manusia, ialah manusia yang memanfaatkan hidup orang lain..”
Dia hidup sederhana saja walaupun dia kaya.. 

Dan Rasulullah juga seorang yang sangat-sangat kaya tapi Baginda hidup bersederhana..




Kedua-dua mereka pernah menjadi cover majalah Personal Money




Share This