Nak dekat bulan puasa ni, semakin ramai yang dah mula berniaga. Perasan tak, kalau sebelum ni, tak pernah tengok kawan-kawan menjual, tapi bulan puasa je tiba-tiba ada yang berniaga baju raya, biskut raya, tudung, berniaga di bazaar dan macam-macam cara lagi untuk tambahkan pendapatan sepanjang bulan puasa. Ye, lah, bulan puasa ni memang banyak duit yang kita nak guna. Bukanlah bermaksud bulan puasa tu untuk kita melakukan pembaziran, tapi hakikatnya, apabila nak tiba hari raya, kita pasti akan berbelanja lebih dari biasa.
Kenapa bila tiba bulan puasa, kita perlukan duit lebih?
Ye,lah, kebiasaannya bagi pekerja office macam kita ni, income bulanan tetap sama, tapi apabila raya tetap kena keluar berbelanja. Ada sesetengah company yang bagi advance atau loan festival, tapi akhirnya, kita terpaksa menanggung beban bayaran pulak lepas tu. Kalau ada yang dapat bonus hari raya tu, oklah, tapi Zaza dah kerja 10 tahun ni pun, tak pernah lagi dapat bonus hari raya.
Senaraikan je lah perbelanjaan untuk kita seisi keluarga.
1. Perbelanjaan puasa
    Dengan nak berbelanja untuk berbuka puasa, pergi ke bazaar ramadhan pun dah boleh habis RM30 untuk beberapa minit je. Dah cuba untuk tidak ke buffet ramadhan yang dah semakin mahal sekarang ni pun, tapi perbelanjaan lain semakin meningkat. Nak beli barang dapur pun kalau bawak RM100 sekarang ni memang tak cukup.
2. Tak termasuk kelengkapan rumah lagi. Nak ganti langsir baru, meja makan baru, tv baru, sofa baru, wallpaper, house decor, cadar baru, pinggan makan, bekas kuih raya, alas gelas dan bermacam-macam kelengkapan rumah lagi. Lazimnya bila tiba hari raya, memang hari untuk menghias rumah sedunia.
3. Nak kena bagi duit raya. Takkan lah balik ke kampung bawak tangan kosong je kan. Raya cuma setahun sekali.
4. Nak bagi duit kat parents. Takkan nak bagi RM50 je. Nak beli barang masak rendang pun tak cukup.
5. Nak balik kampung kena servis kereta lagi.
6. Minyak dan tol nak balik kampung
7. Kuih raya untuk dijamu pada tetamu, nak beri pada mak dan mertua lagi.
8. Perbelanjaan masak untuk raya. Nak masak lemang, rendang, satay dan macam-macam aneka lagi untuk dijamu pada tetamu.
9. Nak beli baju raya. Baju nak sedondon dengan suami dan anak-anak.
Itu baru bercakap pasal persiapan raya je. Itu Zaza baru list kan beberapa je. Ada lagi ke list lain? Adui memang pening kepala macam ni. Boleh botak kepala. Hehe.
Tengok pulak bagaimana selepas raya dan ini dah memang bulan kritikal. Sebab, biasanya kita gaji pertengahan bulan. Macam tahun ni, raya jatuh pertengahan July, sebelum gaji. Lepas raya, biasanya kita akan sibuk dengan open house, dan ini juga memerlukan duit jugak kan. Dan adakalanya sebab tiada pilihan, ada yang akan ambil loan dari bank, loan dari majikan, advance gaji, loan dari syarikat bekerja, dan ada juga yang bermula dengan berniaga. Yang berniaga ni, alhamdulillah, sekurangnya ada usaha lah untuk tingkatkan kewangan dalam bulan-bulan perayaan ni. Yang buat loan sebab nak raya ni, macam akhirnya membebankan diri sendiri yang terpaksa pulak terbeban dengan potongan gaji setiap bulan. 
Alhamdulillah, dengan Top Leaders Circle ni, duit sentiasa ada je setiap bulan. Tak payah tunggu nak musim perayaan pun, income sentiasa je masuk setiap bulan dalam account bank kita. Cuba bayangkan kalau kita takda income lain. Nak tunggu gaji masuk, poket pun dah kosong dulu.
Ini antara income yang kami perolehi dengan berniaga pakaian dalam Premium Beautiful je. Bukan niat untuk menunjuk-nunjuk, tapi Zaza just nak share peluang perniagaan dengan anda semua.
Apa agaknya perasaan bila seminggu sebelum raya nanti, amount income macam ni akan tertera dalam akaun bank uol??? wink wink…




Banyak yang boleh kita buat dengan income macam ni kan. Nak balik beraya pun kurang tekanan bila kita mampu berbelanja tanpa bajet-bajet dah dengan income extra macam ni. Bukan setakat nak berbelanja raya, kita pun boleh lebih banyak memberi di bulan yang mulia ini.

Sebelum ni ramai juga yang ragu-ragu bila kami katakan yang income boleh mencecah sehingga 5 angka. Tapi, inilah buktinya bila kami buat dengan sungguh-sungguh, buka hati, buka fikiran untuk ikut apa kata mentor, dan terima segala ilmu dan bertindak. Dan, alhamdulillah inilah hasilnya. No wonder, ramai yang dah buat full time, even dalam Top Leaders Circle sendiri memang ramai dari golongan professional yang sekarang ni dah buat secara sepenuh masa. As for me.. Soon, Zaza pun akan ikut jejak mereka nak buat secara full time juga. Amin..
Untuk uol yang tercari-cari peluang berniaga dengan income bulanan macam ni boleh segera contact Zaza untuk Zaza terangkan secara telus bagaimana uol boleh generate income sampingan seperti ni. Majoriti my team yang berniaga with Top Leaders Circle ni bermula dengan part time sahaja. Tapi makin lama buat in shaa Allah income CEO pun mampu kita capai.

Love,

Premium Beautiful Expert

Zazalina

019- 307 5397

zazalinaothman@gmail.com


Share This