Ok, kepada semua peminat-peminat kereta. Baru-baru ini saya berpeluang menghadiri karnival JTX. Pernah dengar pasal JTX Oil tak? Ok, kalau tak tau, JTX Oil ini ialah minyak enjin berprestasi tinggi yang direka khas untuk membersihkan enjin dan memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan, dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk. Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan yang dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakar suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk “mixed fleet operators”. Ehmm… Memang menarik bunyinya tu kan?
Ramai yang cakap, minyak ni mampu memberi penjimatan dari segi bahan api, kos servis dan kos penyelenggaraan engine. Dan dari segi pemanduan pula, memang tip top habis. 

So, jom kita bertukar kepada JTX oil sekarang juga. Siapa yang tak sayang kereta kan?

Ini sebahagian dari gambar karnival baru-baru ini. Memang meriah bila banyak kelab kereta dan motorsikal berkumpul. Yang pasti, semuanya menggunakan JTX oil ni.





 Minyak JTX memang bestttt!!!


Air Tracker di pasang untuk meningkatkan prestasi enjin.

Antara fungsi air tracker termasuklah :

  • meningkatkan prestasi enjin
  • mengurangkan enapan karbon di dalam enjin
  • menjimatkan penggunaan petrol/bahan api melalui peningkatan nisbah pembakaran bahan api
  • enjin menjadi lebih senyap
  • anti kepanasan enjin
  • memanjangkan jangka hayat enjin
  • mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos



Bila bercakap pasal minyak enjin je, mesti orang akan bayangkan lelaki kan. Tapi, kami wanita pun amat mementingkan penjagaan minyak enjin juga. Siapa kata wanita tak boleh jual JTX oil? 



Antara ciri-ciri minyak JTX ni:

  • Minyak enjin multi grade yang canggih diperkaya dengan pekatan tambahan EP/AW.
  • Memberikan perlindungan anti enapan, anti karat dan anti oksida yang lebih baik.
  • Memanjangkan jangka hayat enjin dengan mengurangkan kesan haus dan lusuh.
  • Kestabilan haba yang baik.
  • Memberikan kuasa dan prestasi maksimum dalam semua keadaan pemanduan walaupun dalam keadaan ekstrim.
  • Memberi penjimatan minyak dan prestasi yang lebih baik.
  • Teknologi Tribology 
  • Pelincir berkualiti tinggi yang menjadikan enjin beroperasi secara senyap dan lancar.
  • Dicadangkan untuk 10,000km.
  • Dijamin kualiti dengan Sijil ISO 9001 dan SUPERBRAND.


Ini pula antara kelebihan lain ada pada minyak JTX ini berbanding minyak pelincir yang ada di pasaran:
  • Minyak JTX ini mengandungi TCF iaitu Tribology Clear Film di mana jika minyak pelincir kereta kering, fungsi TCF ini dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem.Untuk percubaan guna minyak enjin JTX 1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX 1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta. Hanya untuk mereka yang confident.
  • Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% – 20%. Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20  kos petrol. Ujian dilakukan dalam kelajuan yang konsistan.
  • Meningkatkan kuasa enjin sehingga 20% ke 30%. Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak sebu,terus pergi dan pergi.
  • Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir, anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana fungsi TCF di dalam JTX 1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.  
  • Kandungan dalam minyak pelincir JTX 1000 ini juga tidak bersifat asid atau menghakis. Tak percaya? Cuba anda service kereta anda dengan menggunakan minyak JTX 1000 ini bagi tempoh 3 kali service. Selepas tu buka head enjin. Cuba tengok enjin anda makin bersih enjin atau tidak?

Best tak? Kalau anda sayangkan kereta anda, apa lagi jomlah bertukar kepada JTX oil sekarang.
Whatsapp / sms

Zaza 019-3075397
Share This