Sejak saya join TLC, setiap minggu memang dah jadi rutin harian punch card dekat TLCC, untuk menghadiri kelas. Kelas ni yang specialnya, ada banyak sangat ilmu dan bermacam perkongsian yang diberi. Dah nama business ni pun business yang bermentor, jadi mentor2 giat turunkan segala ilmu dan tunjuk ajar nak pastikan protegee nya jugak berjaya,, jangan sampai ada seorang pun yang tertinggal. Itulah yang menariknya mengenai TLC. Setiap minggu, saya memang ternanti-nantikan kelas ni. Bila dengar mentor memberikan tips-tips dan kata-kata pembakar semangat, lagi buat jiwa saya berkobar-kobar.
Hari ni yang menariknya, kami diajar mengenai blogging dan social media untuk business. Jangan tak tahu, rupanya ada banyak teknik dan skill yang diperlukan untuk mahir dalam social media. Tak pernah terfikir pun saya.. Memang banyak-banyak membantu untuk asah lagi skill dalam social media ni. Ye,lah bila nak buat business online sudah tentulah kena mahir dalam online juga.

Lepas tu pulak perkongsian hebat dari penaung TLC sendiri, Salha Zain.. Kata-kata motivasi darinya betul-betul buat saya teruja nak jadi wanita hebat sepertinya. Masih lagi terngiang-ngiang suaranya.. Aduh, memang tak boleh tidur malam la saya malam ni. Bagaiman ingin menjadi usahawan yang berjaya, bermula dari diri sendiri sebenarnya. Kalau kita tak ubah sikap, sampai bila pun kita tak akan dapat mengubah nasib kita. Sentiasa berfikiran positif, dan tinggalkan semua yang negatif. 

Berada bersama TLC adalah satu keputusan yang tepat sekali. Saya tak menyesal, malah sangat-sangat gembira dan bertuah dapat bermentorkan orang-orang yang hebat, yang kejayaan mereka sangat-sangat cemerlang, dan lagi, walaupun sudah berjaya, tapi langsung tak kedekut ilmu malah sanggup luangkan masa mereka setiap minggu untuk pastikan kami juga dapat kejayaan yang setara. 

Ingin menjadi sebahagian dari keluarga TLC?  Sms atau whatsapp saya, 0193075397.

Share This