Dah try minum Min Cha? Kalau belum, cubalah. Sedap tau. Sebagai penggemar teh tarik, KakZaza memang sangat excited bila company keluarkan Min Cha, teh tarik yang dicampur dengan garam buluh.

Kita tahu, garam buluh banyak sangat khasiatnya dari segi kesihatan. 
Antara kelebihan garam buluh
Menyingkirkan toksin dalam badan
Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia
Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal
Menyelaras keseimbangan pH badan
Meningkatkan daya pemulihan badan

Garam buluh telah digunakan secara meluas di Korea sebagai rawatan tradisional untuk pelbagai jenis penyakit seperti penyakit gusi, bronkitis, diabetes, darah tinggi, kanser dan lain-lain jenis penyakit lagi.

Sebab itu teh tarik Min Cha sangat istimewa kerana ia mengandungi garam buluh.
Min Cha dirumus dengan daun teh hitam berkualiti Premium dan Garam Buluh untuk memberikan rasa unik yang tersendiri, berbeza dengan teh tarik biasa yang anda pernah nikmati.
Apa yang istimewa sangat dengan teh hitam ni? 
Merawat Diabetes
Teh hitam secara khusus berguna bagi mereka yang menghidap penyakit diabetes kerana dipercayai mampu menurunkan tahap glukosa dalam darah.

Anti Penuaan
Bagi anda yang ingin melawan tanda-tanda penuaan, anda disarankan meminum dua cawan teh hitam pada setiap hari.Teh hitam dipercayai memiliki sifat antipenuaan. Jadi, tidak harian ekstrak teh banyak digunakan dalam sejumlah produk anti-penuaan. Bestnyaaaa.

Memerangi Penyakit Jantung
Salah satu khasiat teh hitam yang tidak kurang hebatnya adalah memerangi penyakit jantung. Dibandingkan dengan kopi yang memiliki jumlah kafein yang tinggi, rendahnya tahap kafein dalam teh hitam meningkatkan pengaliran darah ke otak, tanpa berisiko merangsang jantung secara berlebihan.

Meredakan Stress
Khasiat teh hitam yang seterusnya, ia dikatakan membantu seseorang mengatasi stress dengan lebih baik kerana mampu mengendalikan tahap hormon dalam tubuh.

Menurunkan Berat Badan
Apakah anda mencari cara semulajadi menurunkan berat badan? Antara khasiat teh hitam adalah mampu meningkatkan metabolisme dan membantu membakar lemak lebih cepat.

Memperlambatkan Pertumbuhan Kanser
Teh hitam juga dikatakan efektif untuk melawan kanser kerana kemampuannya memperlambat pertumbuhan sel kanser dalam tubuh.

Kolesterol Baik
Khasiat teh hitam yang dikatakan luar biasa adalah kerana ia tidak mengandungi kolesterol jahat. Di dalam tubuh, minuman ini dikatakan mampu meningkatkan kadar kolesterol baik dalam darah.
Jadi bila teh hitam dicampur dengan garam buluh, lagilah power kan khasiatnya.

Tapi yang buat lagi best pasal Min Cha ni sebab rasa dia sangat sedap, lemak berkrim, membuatkan kita rasa terigau-igau nak minum setiap hari. Macam tak lengkap pulak hari tanpa Min Cha.

Kalau minum teh tarik biasa, walaupun minum teh tarik hitam sekalipun dan campur dengan susu manis, khasiat teh tu dah hilang disebabkan campuran susu. Jadi, tak dapat apa-apa khasiat pun selain dari kandungan gula yang tinggi.


Kelebihan Min Cha ialah ia dirumus tanpa gula dan tiada bahan pengawet. Dan juga tiada bahan tiruan dan merupakan sumber anti oksidan. Dan dah tentu khasiat teh hitam dan garam buluh yang KakZaza share di atas.



Kelebihan Min Cha

Tiada perisa & pewarna tiruan
 Tiada Tambahan Gula
 Mengandungi Garam Buluh
 Dirumus dengan daun teh berkualiti premium
 Sumber antioksidan yang baik

Kandungan Min Cha
 Krimer bukan tenusu
 Serbuk teh segera
 Serbuk Whey (mengandungi Protein Susu)
Maltodextrin
GARAM BULUH
Ekstrak Stevia
 Sukralose
 Mengandungi bahan penstabil sebagai kondisioner yang dibenarkan

Fuhhh menyegarkan. Lihatlah sendiri struktur teh yang pekat. Macam terbau-bau aroma Min Cha.

Bukan KakZaza je yang suka. Fazura artis cantik manis tu pun suka dengan Min Cha ni tau.

“Drink like me, drink like a celebri-tea”

Itulah caranya untuk kita menikmati Min cha yang sedap dan menyegarkan ni, seperti Fazura!

Setiap pagi mesti nak kena minum Min Cha. Kalau tak, rasa tak bersemangat dan lemau.

Didatangkan dalam bentuk sachet. Mudah nak bawak kemana-mana. Dekat office sebelum mula kerja boleh bancuh, waktu petang nak hilangkan stress dekat office pun boleh buat. Nak bawak pergi travel pun mudah je kan.

Min Cha boleh didapati dengan harga RM42.00 saja.
Setiap kotak Min Cha ada 20 sachet.

Secawan teh Min Cha setiap hari mampu menceriakan hari anda 🙂

Kak Zaza dah minum seperti Fazura. Anda taknak cuba?

Nak order, boleh whatsapp Kak Zaza ya:)

019-3075397

Selain Min Cha, peminat Min Kaffe pun boleh dapatkan dari Kak Zaza.

Jangan lupa save nombor ni ya

019 307 5397

019 307 5397

019 307 5397

Teringin nak buat side income dengan menjadi agen Min Cha? Modal yang sangat rendah tapi boleh jana sehingga 5 angka. Kak Zaza tak janjikan bulan dan bintang, tapi kalau korang buat comfirm dapat.

Share This