Hai morning loveliness… Pagi ni mata macam susah sikit nak bukak. Mengantuk. Bukan apa, malam tadi tak boleh tidur. Ini semua sebab penangan kelas ilmu malam tadi. Haha.. It’s normal bila balik dari kelas kalau tak boleh tidur.Fikiran asyik teringat kata-kata CDM-CDM otai yang dah bertapak dalam business ini lebih 10 tahun. Tapi sebenarnya bagus tau datang kelas ni, sebab selain dari kita belajar tentang selok-belok perniagaan, sambil tu kita belajar tentang kerohanian diri. Banyak sangat diajar tentang motivasi diri dan membina jati diri.
“Orang yang positif mudah jadi kaya dan berjaya”

Ini kata-kata salah seorang speaker malam tadi. Betul kan kata-kata ni. Kalau minda asyik negatif je, memang susah untuk kita capai sesuatu. Tindakan kita juga jadi serba tak kena. Lihatlah saja pada orang yang berjaya. Tak pernah ada sikap-sikap negatif dalam diri mereka. Sebab tu nak berjaya, belajar lah dari mereka yang dah berjaya. Jangan lihat pada kesenangan mereka sekarang. Tapi lihatlah pada pengorbanan dan tindakan yang mereka lakukan untuk diri mereka menjadi seperti sekarang.
Uoll kalau buat sesuatu mesti ada seseorang yang uoll akan jadikannya sebagai idola. Ada tak? Zaza suka jadikan seseorang sebagai idola bila Zaza lakukan sesuatu perkara. Kiranya dialah orang yang Zaza jadikan role model dan ikutan Zaza. Dalam business ni, idola Zaza sudah tentulah mentor Zaza sendiri, CDM Salleha Roslan.
Memang dari awal Zaza join TLC, Zaza memang kagum sangat dengan semangat CDM Salleha. Ya,lah waktu tu, walaupun dah ada network besar, dah pegang income besar, beliau masih lagi bekerja pejabat. Dengan nak uruskan keluarga dan 3 orang anaknya, beliau tetap berjaya pegang income 5 angka setiap bulan. Tapi bila jumpa beliau, dia sentiasa je bersemangat dan Zaza tak pernah nampak pun beliau seperti letih atau apa. Kagum sangat tau. Atas sebab itu, Zaza pun tanam impian dalam hati nak jadi seperti beliau.Bila dengar cerita bagaimana beliau bermula memang Zaza sendiri tak sangka, ada orang yang lagi susah kehidupannya dari kita. Tapi, siapa sangka, dulunya seorang wanita biasa-biasa sama seperti wanita lain, kini dah jadi wanita yang luar biasa, yang bebas masa, bebas berbelanja, simpanan yang banyak. So impressed tau! Beliau jadi seperti ni sebab adanya mentor-mentor hebat dalam Top Leaders Circle yang juga mendapat pencapaian yang luar biasa. Orang kata, kalau nak berjaya, kenalah ikut orang yang berjaya, barulah minda kita juga seperti mereka yang berjaya. It’s true tau. Dalam TLC ni, memang banyak sangat aura positif. Mentor-mentor dalam TLC ni, semuanya memang hebat-hebat dan kita just follow je gerak kerja mereka dan yang paling penting bulat hati dengan mereka, insyaAllah, apa yang mereka dah capai sekarang ni pun akan kita capai juga. Selalu kan, kalau kita nak cari kerja pun, kita akan cari company yang ada background yang bagus. Yang ada pencapaian yang bagus. Yang beri benefits yang banyak untuk kita. Dan alhamdulillah dengan Top Leaders Circle memang dilengkapi semua itu.

Inilah idola Zaza. 😀

Memang terasa tau aura positif tu. Tu sebab bila datang ke sini rasa tenang. Hehe..
Love

Zazalina

019 307 5397
Share This