Hai uolss… Hari ni Zaza nak kongsi pengakuan berani mati pengguna tegar Premium Beautiful ni. Tak lain tak bukan mentor Zaza sendiri, Salleha Roslan. Zaza suka tengok Salleha ni, sebab even dah ada anak 3 pun, badannya memang maintain slim. Silap-silap orang ingatkan masih anak dara. Ha, wanita yang tak berkahwin lagi tu, patut ambil ini sebagai cabaran ya. And she is one of my main reason kenapa I pun nak pakai Premium Beautiful ni. Ya,lah.. Zaza pun takut gemuk! Dan takkanlah ibu anak 3 nanti slim dari kita pulak kan! 
Jom kita tengok apa kata beliau tentang Premium Beautiful ni.
Credit to : Salleha Roslan
Premium Beautiful testimonial

Yang baju hijau tu of coz la saya 50kg yang dulu. lima bulan lepas bersalin. Jenuh juga nak jaga makan untuk maintain kan berat badan supaya tak lebih dari 50kg ni sebenarnya. stressssssss.!!! biasa la, saya kan pompuan. dah kalau namanya pompuan tak kan la takda rasa stress bile kawan-kawan asyik bandingkan lengan n pinggul kita dulu dan sekarang kan. Memang after bersalin second baby berat badan saya susah nak maintain. Badan makin kembang semangkuk. Nasib baik semangkuk je kalau bermangkuk mangkuk confirm jadi mangkuk tingkat la badan ku ini. huhuu.oh tidakkkk.!!! Diri ku masih muda. so perlu sentiasa sihat, cantik dan bertenga.

Nak diet???
Oh ya Allah, saya sangat suka makan. tak sempurna hidup ku tanpa nasi. especially makan malam that is after work mesti nak makan. Nak makan bukan makan yang ringan-ringan punya. Memang nasi ayam penyet, nasi lemak kukus, satay, kfc, mee goreng mamak pasti jadi pilihan utama menu makan malam.

Nak jogging???
Apa kejadahnya nak jogging dengan anak kecik kiri kanan. Kalau single and not available dulu tu boleh la petang-petang kuar gi jogging keliling tasik. Pernah dulu masa belajar kat JB, buat kerja gila coz nak kurus nye pasal, saya and housemate jogging dari Larkin ke bandar JB… Tu ha sampai ke City Square sana. Last2 after stop kat kedai makan kitorg melantak bagai nak gila. Sia-sia je rasa jogging lebih 2 jam then dalam masa tak sampai 15 minit boleh pulak makan sampai lupa diri. Memang jogging cost dia “percuma” tak perlu keluar sesen pun untuk bakar lemak. Saya memang tabik spring la dengan mereka mereka yang slim dengan hanya berjogging. Cayalah..korang memang berhati cekal.

Nak pergi gym???
Tak pernah pulak terfikir nak pergi gym. Sebab selalu imagine kalau pergi gym nanti mesti tak consistent aku ni. Jap2 pegi, jap2 tak pergi. kalau pergi gym nanti pulak confirm la nak kena bawa anak sekali. coz sejak ada anak ni memang tak boleh nak berenggang dgn diorang. Pergi mana mesti nak usung sama.

Makan pil, jamu, julap???
Yang ni cuba bagi tau jenis apa yang saya tak pernah cuba. Semua pernah ku telan. Nak kurus punya pasal. sangguppp. Tapi bila sedar yang kalau makan sembarangan boleh rosakkan buah pinggang terus stop. Tak sanggup la kalau hidup dengan buah pinggang yang bermasalah. Nauzubillah.

Korek tekak???
Apa tu bahasa scientific dia??? bulimia ke aneroxia. haaaa..jangan tak tau, yang ni pun saya penah buat. Sampai kurus kering jadi nya. And paling teruk sampai dapat macam-macam sakit dalaman. Oh ya Allah. sampai macam tu sekali la sanggup dilakukan untuk dapat kan result berat badan less than 50kg. And i know ramai lagi yang kat luar sana amalkan gaya hidup tak sihat macam ni semata-mata untuk kurus. dikkk…Akak pesan ye kat sini, jangan la sekali-kali buat perangai tak semenggah macam ni. Buruk kesan dia pada diri kita sendiri. elok-elok boleh hidup lama dah tak pasal-pasal hidup dalam penderitaan.

Senamrobik???
Hahaa..yang ni pun biasa je buat. dok menari sorang-sorang depan tv. tapi dah ada suami ngan anak dua ni segan la pulak chek nak terkinja-kinja depan diorang. maluuuuu.

Slimming center???
Owhhh no mak tak mampu you. Ribu riban confirm habis untuk hilang kan beberapa inch je. Pas tu nak kena ada appointment bagai la. Memang tak mungkin jadi pilihan utama saya la untuk slim di mana-mana pusat pelangsingan badan.

Corset???
Kalau corset yang banyak kat pasaran supermarket Malaysia tu banyak dah saya beli. Kalau kira-kira balik cost dia dah sama macam beli corset Premium Beautiful.

Then prasie to Allah…Diperkenalkan oleh seorang kawan lama masa degree dulu tentang Premium Beautiful corset. (haishhhh..macam tau-tau je saya dalam dilema nak kurus and dalam masa yang sama nak dapat bonus “sihat” dan bonus “income”)
 Mula-mula memang skeptical habis dengan PB ni. Konon nya boleh la kurus dengan cara sendiri tanpa bantuan baju dalam kesihatan yang ber FIR ni. Tapi selama berbelas-belas tahun buat cara sendiri untuk kurus akhirnya bukan kurus je tapi makan diri jugak. Badan letih lesu, isi badan jadi lembik n kulit pun kusam. Dan paling teruk dapat pulak sakit kronik. Amik ko. nak sangat kurus dengan cara sendiri. Allah dah bagi, kurus dapat plus sakit pun dapat. sakit apa??? Adalah….. tapi takkan la sepanjang hayat saya nak redha je dengan sakit yang saya dapat. At least mesti ada usaha dan cara utk kurangkan dan hilangkan penyakit kita kan. memang cantik perjalanan hidup yang Allah tentukan ni.

Now dengan premium beautiful alhamdulillah badan makin sihat dan cantik. Cantik tu i tak cakap ya tapi husband yang cakap. Huhuu. Bulan pertama pakai pb memang turun 4kg. then sebab suka sgt makan makanan tak berkhasiat sekarang ni so berat badan dah kembali ke 50kg semula. tapi walau maintain 50kg, tetap ada yang kata “kurus nye kau ni” huhuu…actually memang kurus tu sebenarnya bukan terletak pada berapa berat kita tapi, pada macam mana bentuk tubuh badan kita. Yang paling penting selagi tak melebihi berat badan ideal selagi tu saya akan makan dan makan..huhuu.coz pb kan ada. Bab susun2 lemak ni bagi je pb buat kerja. Tak susah pun pakai pb ni kalau kita dapat size yang betul. And kalau nak turunkan berat badan cepat boleh la consume lactolite sama.

Paling best bila strecthmark dah hampir 80% hilang. And selulit pun dah tak ketara nampak kat pinggul dan peha. tak percaya??? Jom jumpa jom…Boleh saya tunjukkan bukti nya. coz gambar perut, pinggul and peha tak kan la i nak letak kat blog and fb wall pulak kan. Cian pulak en. husband. tapi untuk kaum sejenis je okiesss.. Yang lain jenis tu kalau nak tengok suruh ur wife pakai premium beautiful at least 8 jam setiap hari, minum air masak, makan makanan berkhasiat insya’allah mesti dapat result yang positive punya.


Ini Salleha Roslan sekarang. Mau rasa tercabar kita kan. Huhu.. 


Wanita yang di luar sana, wajib lah kita jaga badan kita. Bukan untuk siapa-siapa pun, untuk suami tersayang juga. Takkan lah nak jaga badan sebelum kahwin je, lepas kahwin pun kenalah maintain. 
Whatsapp Zaza untuk dapatkan harga special set premium beautiful. 
Zazalina

019 307 5397


Share This