Ada sesiapa yang mengalami masalah period tak teratur tak? Rupanya ramai juga yang mengalami masalah ni. Ada yang sebulan dua tak datang, ada yang berbulan-bulan. Ada banyak punca sebenarnya yang mengganggu kitaran haid seorang wanita ini. Salah satu darinya adalah kegemukan (obesiti).
Kegemukkan (obesity) merupakan punca penting yang menyebabkan pusingan haid menjadi terlambat atau jaraknya yang berpanjangan , mungkin jarak 6 – 9 bulan atau lebih di antara satu sama lain. 


Zaza nak berkongsi kisah seorang customer Premium Beautiful ni. Beliau mengalami masalah obesiti dan beliau juga mengalami masalah period yang tidak teratur. Berat 120kg dan period pun setahun cuma 2 kali je. Last dia period bulan February 2014. Dia tekad untuk turunkan berat badan. So, kami suggest pakai waist nipper dulu untuk buang lemak di badan dulu sebelum pakai 1 set. Tapi, yang menggembirakan Zaza, dia baru pakai waist nipper 2 hari je, terus period! Dan dah seminggu, berat dia turun 2kg! Membanggakan sangat Zaza dengar perkembangannya. Cuma yang penting kena tekad dan teruskan pemakaian yang berterusan. Tak mustahil, dia boleh dapat saiz badan yang cantik dan kesihatan pun semakin baik.


Nanti Zaza updatekan lagi perkembangan customer ini ok. 


Zazalina

019 307 5397





Share This