Dalam entry kali ini, Zaza nak share info tentang Premium Beautiful untuk breastfeeding. Lately ni ramai pula ibu yang tengah menyusukan anak yang tanya tak susah ke kalau menyusu pakai Premium Beautiful ni. Dan lagi boleh ke pakai Premium Beautiful ni kalau menyusu? Jawapannya sudah tentu lah BOLEH. dan memang sangat-sangat digalakkan untuk ibu yang menyusukan bayi mereka. Apa la yang tak boleh kan kalau Premium Beautiful ni. Semuanya boleh 😀
Premium Beautiful ni direka sesuai untuk ibu yang menyusu badan dan antara kebaikan Premium Beautiful dalam penyusuan ialah:

  • produksi susu badan menjadi lancar
  • ibu tak akan mengalami bengkak susu kalau ada gap dalam penyusuan sebab cup Premium Beautiful ni menyeimbangkan buah dada dan produksi susu.
  • mengelakkan terjadinya payudara bernanah atau susu masam yang boleh mengakibatkan breast cyst.
  • payudara tidak jatuh malah kedudukannya akan diperbaiki kepada kedudukan yang betul. Ini berbeza dengan pemakaian bra biasa yang memberi kesan menekan ke bawah dan payudara akan jatuh tanpa kita sedari.
  • Premium Beautiful sangat membantu dalam memejalkan payudara yang lembik
Nak susukan bayi pun mudah sangat sebab ciri-ciri cup bra Premium Beautiful ini sangatlah lembut. Cara penggunaan adalah mudah dan cepat iaitu dengan menarik cup ke bawah. Bayi takkan menunggu lama dan payudara akan diampu oleh cup maka ia tidak akan jatuh. Bra cup yang elastik boleh menampung saiz payudara yang 1 saiz lagi besar. Payudara akan membesar sekiranya susu badan memenuhi payudara. Bra yang tidak ketat di mana ia boleh menganjal dan tidak menghadkan tumbesaran payudara. Ini berbeza dengan bra penyusuan yang lain yang boleh menyebabkan jangkitan kuman dan ketidakselesaan kepada pemakai. Cup Premium Beautiful adalah bersifat kapas yang memberi kesan selesa dan boleh bernafas kepada payudara anda yang mengandungi susu.
Teori di sebalik peningkatan susu
Apabila bayi menghisap susu, hujung saraf yang terdapat di puting ibu akan teransang. Impuls akan dihantar ke otak dan kelenjar pitutari merembeskan hormone prolaktin dan hormone oksitoksin ke dalam darah. Darah membawa kedua-dua hormone tersebur ke payudara menyebabkan susu terhasil.
Premium Beautiful korset ditenun dengan fabrik yang mengandungi Far Infrared Rays FIR) atau infrared jarak jauh, Ia merupakan spectrum cahaya yang memberi manfaat kepada kesihatan manusia. FIR ini akan meresap jauh ke dalam tisu lembut payudara si pemakai, yang mana ia akan meningkatkan pelancaran aliran darah di dalam tubuh si pemakai. Maka setiap kali bayi meransang di puting ibu, susu akan terhasil dengan lebih banyak dan cepat.
Kebaikan lain Premium Beautiful untuk wanita:
Sesuai bagi wanita lepas bersalin kerana FIR yang terkandung dalam Premium Beautiful ini dapat:
  • membantu mengecutkan rahim dengan cepat
  • membantu untuk membersihkan darah beku dan kotor dalam rahim
  • menghilangkan stretch mark
  • memejalkan payudara dan otot pinggul, peha dan perut
Love,
Zazalina

019 307 5397
Share This