Sometimes Zaza tak faham dengan sesetengah orang kita ni tentang bab nak kurus. Memang nak kurus, nak turunkan berat badan, tapi taknak buat apa-apa perubahan. Suruh diet, macam-macam alasan yang diberi. Padahal, diet ni bukannya maksud kita kena tak makan langsung atau kena berlapar! Cuma kurangkan sikit jumlah makan tu, dan ambil makanan ikut jumlah kalori sehari. Bukan susah sangat pun. Nak seribu daya, taknak memang semakin membesar la kan. Bila suruh buat exercise pun ada je alasan. Penat, tak larat, takda masa.
Bagi Zaza, nak kurus cuma ada 2 cara je. Kena jaga pemakanan dan exercise. Kalau tak mampu buat dua-dua, buatlah salah satu. Ni dua-dua pun taknak buat, tapi sibuk nak kurus. Agak-agak boleh kurus ke kalau macamtu.
Dah bagi cara senang, kalau taknak buat dua-dua pakailah Premium Beautiful! Mungkin tak terus lah nak dapat berat idaman, tapi proses perlangsingan tu ada, dan badan pun lebih kemas dan sihat. Pakai secara konsisten setiap hari memang boleh kurus. Pun Taknak jugak! Habis tu, kalau semua pun taknak, apa yang boleh Zaza tolong lagi.
Zaza bukan nak merendahkan mereka yang obes, tapi bila obes, badan kita akan terdedah kepada pelbagai penyakit kronik. Taknaklah perkara itu terjadi. So please, ladies, tolonglah jaga pemakanan dan amalkan gaya hidup sihat atau pakailah Premium Beautiful. Bagi Zaza, Premium Beautiful adalah cara yang amat senang sekali. Janganlah create alasan tak selesa dan sebagainya sebab kalau tak biasakan pakai, memanglah akan ada rasa tak selesa tu. Bila dah biasa, memang rasa nak pakai sepanjang masa.
Share This